Dramatisch Feyenoord verliest vreselijke wedstrijd en ligt uit Europa

Dramatisch Feyenoord verliest vreselijke wedstrijd en ligt uit Europa

10-12-2020 22:51
155

Het zit erop voor Feyenoord in de Europa League. De ploeg van Dick Advocaat neemt afscheid na een tweede nederlaag bij Wolfsberger AC. Het werd 1-0. Feyenoord verloor de thuiswedstrijd al met 1-4.

Na de thuisnederlaag tegen Dinamo Zagreb van vorige week was alleen overwinning voor Feyenoord genoeg om door te gaan naar de Europa League, maar opnieuw zat het er geen moment in. Weer had de ploeg van Advocaat een off-day.

Op het dramatische veld in Oostenrijk was de eerste kans voor Wolfsberger, maar de grootste mogelijkheid was voor Jens Toornstra. Hij schoot van dichtbij in het zijnet. Het was meteen de enige kans die Feyenoord in de wedstrijd kreeg. Een paar minuten later moest Nick Marsman vissen. Orkun Kökcü liet zich aftroeven en Dejan Joveljic kopte van dichtbij binnen. Een repeterend verhaal voor Feyenoord

Weer moest Feyenoord in de achtervolging, maar weer kon de ploeg geen vuist maken. Dat is niet voor het eerst dit seizoen. Het spel van Feyenoord was te traag, te voorspelbaar, te zielloos. Feyenoord moest nog twee goals maken, maar uit niets bleek dat de Rotterdammers vochten voor hun laatste kansen in Europa. Nicolai Jörgensen stond op een eiland en ook Steven Berghuis gaf niet thuis. Datzelfde gold voor Kökcü en Bryan Linssen. 

Advocaat besloot met het inbrengen van Luis Sinisterra, die zijn rentree maakte, voor een extra aanvallende impuls te zorgen. Verder dan een schotje kwam de Colombiaan niet. De afzwaaier van Jörgensen in de 88e minuut vatte de vorm van Feyenoord samen. Hij wilde het doel van Wolfsberger van dichtbij onder vuur nemen, maar het schot van de Deen belandde veertig meter verder over de zijlijn. 

Advocaat sluit zijn Europese avontuur als clubtrainer af met een nederlaag in Oostenrijk. Feyenoord speelt zondag uit bij VVV-Venlo.