Toornstra en Berghuis loodsen Feyenoord naar verlossende zege in Venlo

13-12-2020 16:20 Laatste update: 16:22
151

Feyenoord heeft de Europa League-kater zondag deels weggespoeld tegen VVV-Venlo. In De Koel won de ploeg van Dick Advocaat met 0-3 door drie goals in de laatste twintig minuten.

Feyenoord werd donderdagavond uit Europa geknikkerd door een beschamende nederlaag bij Wolfsberger AC (1-0). Tegen VVV zinden de Rotterdammers op revanche. De ploeg van Advocaat was geconcentreerd, maar swingde bepaald niet en kwam ook moeizaam tot kansen.

In de eerste helft kwam Orkun Kökcü nog het meest dichtbij. De international van Turkije probeerde het eens van afstand en raakte de lat. Verder dan halve mogelijkheden voor Steven Berghuis en Bryan Linssen kwam Feyenoord niet.

VVV zette daar weinig tegenover, maar kroop in de tweede helft meer uit zijn schulp. Net op het moment dat een winnaar ver weg leek in Venlo, kwam Feyenoord los: Jens Toornstra opende in de 69ste minuut de score met een fraaie knal in de bovenhoek: 0-1.

Vervolgens ging het snel: acht minuten later stond het 0-3 door goals van Berghuis en opnieuw Toornstra. Voor Berghuis was het alweer zijn tiende competitiegoal van het seizoen. Tussendoor verzuimde Torino Hunte een fout van doelman Nick Marsman af te straffen.

Door de ruime overwinning klimt Feyenoord naar de tweede plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben evenveel punten als Vitesse, maar een beter doelsaldo. PSV kan Feyenoord later op de dag nog passeren bij een zege op FC Utrecht. VVV blijft de nummer vijftien.