Lang verdedigt Kluivert: 'Als één iemand het niet voor het geld hoeft te doen...'

Lang verdedigt Kluivert: 'Als één iemand het niet voor het geld hoeft te doen...'

16-12-2020 14:42
35

Noa Lang heeft Justin Kluivert voor zijn transfer van Ajax naar AS Roma gezegd zijn hart te volgen. Dat vertellen de twee vrienden in een dubbelinterview met Voetbal International. Na twee wisselvallige seizoenen speelt Kluivert nu bij RB Leipzig.

"Het was niet makkelijk om weg te gaan bij Ajax. Het was het einde van mijn jeugd", blikt Kluivert terug in de nieuwe VI. "Als klein ventje had ik één doel: de top bereiken. Voor mij was dat Ajax. Maar soms moet je een andere weg kiezen. Ik ging naar Rome waar ik mooie én minder mooie momenten heb gekend. Daar kan ik alleen maar van leren. Wanneer alles maar goed gaat in je loopbaan heb je later ook niks aan je kinderen te vertellen."

Lang memoreert dat hij Kluivert twee jaar geleden aanraadde zijn hart te volgen. "Hij wilde dit. Misschien komt zo'n kans wel nooit meer voorbij. Justin ging weg in een jaar dat Ajax niet top-top was. Een jaar later ontplofte het", weet de aanvaller van Club Brugge. "Natuurlijk heb je mensen die zeggen dat hij te vroeg is vertrokken. Maar wat had jij gedaan als je in zijn schoenen had gestaan? Mensen oordelen zo makkelijk."

"Dan wordt hij neergezet als een geldwolf. Laat me niet lachen", aldus Lang. "Als één iemand het niet voor het geld hoeft te doen dan is hij het. Als mensen negatief over hem spreken dan doet mij dat ook pijn. Ze zouden eens moeten weten hoe hij écht is."