Özbiliz kraakt critici: 'Als hij goed speelt, dan kan hij weer naar Real Madrid'

Özbiliz kraakt critici: 'Als hij goed speelt, dan kan hij weer naar Real Madrid'

16-12-2020 15:30 Laatste update: 15:32
54

Aras Özbiliz vindt de kritiek die Daley Blind krijgt niet terecht. Vaak wordt Blind verweten dat hij niet snel genoeg of verdedigend te kwetsbaar is. Ook is Özbiliz trots op zijn oud-ploeggenoot.

"Zo gaat dat in de voetbalwereld... Als je één mindere wedstrijd speelt, kun je er ineens niks meer van in hun ogen", vertelt Özbiliz in gesprek met Ajax Showtime. "Als hij morgen weer goed speelt, dan kan hij volgens dezelfde mensen weer naar Real Madrid. Ik hecht daar dus geen waarde aan."  

Özbiliz prijst de intelligentie in Blinds spel. "Dat is van zo'n hoog niveau, dat is voor een normale voetbalkijker niet te bevatten. Daley is nooit de snelste geweest, maar doordat hij situaties veel eerder en beter inziet, komt hij vrijwel niet in de problemen. Daarnaast is zijn basistechniek ook goed", vindt de huidig speler van het Armeense Pyunik Yerevan.

Tegen PEC Zwolle speelde Blind zijn 250ste wedstrijd voor Ajax. "Ik vind het heel bijzonder", reageert Özbiliz . "Het is niet voor iedereen weggelegd. Het maakt me ook wel trots. Ik hoop dat hij nog vele mijlpalen kan behalen."