Dost verlaat Eintracht Frankfurt en tekent bij Belgische koploper Club Brugge

Dost verlaat Eintracht Frankfurt en tekent bij Belgische koploper Club Brugge

24-12-2020 18:31 Laatste update: 19:00
94

Het nieuw zat er al aan te komen, maar Club Brugge heeft de transfer ook officieel gemaakt. Bas Dost komt over van het Duitse Eintracht Frankfurt. Club Brugge heeft donderdagmiddag een principeakkoord bereikt met de Nederlandse spits.

Dost werd afgelopen zomer al met een transfer naar Club Brugge in verband gebracht. Toen kwam er geen overeenkomst met Frankfurt. Nu is de deal dus wel definitief. De voormalig international begint zo aan zijn vierde buitenlandse avontuur en komt landsgenoten Ruud Vormer en Noa Lang tegen.

Dost speelde in Nederland voor FC Emmen, Heracles Almelo en sc Heerenveen. In 2012 vertrok hij naar VfL Wolfsburg, nadat hij in Friesland topscorer van de Eredivisie was geworden. Daarna kwam hij uit voor Sporting Portugal en sinds 2019 voor Frankfurt. Nu maakt Dost de overstap naar het Belgische Club Brugge.

Voor Dost ligt er in Brugge een contract van anderhalf jaar klaar. Maandag volgen de medische tests van Dost en dan zal de deal helemaal afgerond worden. Volgens Het Nieuwsblad maakt Club Brugge een bedrag van ongeveer vier miljoen euro over aan Frankfurt voor Dost.