Santos rekent in statement af met Messi-record en verhoogt aantal goals van Pelé

Santos rekent in statement af met Messi-record en verhoogt aantal goals van Pelé

Gepubliceerd: maandag 28 december 2020 om 11:35ma 28-12-2020 om 11:35

Lionel Messi pakte een week geleden een record af van Pelé, maar daar is Santos FC het niet mee eens. De Argentijn zou op dit moment de meeste goals voor één club hebben gemaakt en dat is tegen het zere been van de Braziliaanse club.

Volgens de officiële statistieken maakte Pelé 643 doelpunten voor Santos en ging Messi daar met zijn 644e doelpunt, gemaakt tegen Real Valladolid, overheen. In een statement op de eigen website heeft de Braziliaanse club echter te kennen gegeven dat de cijfers van hun held niet kloppen. Zij maken melding van een doelpuntenaantal van 1091, een verschil van 448 goals.

Santos wijt dat aan het feit dat vriendschappelijke wedstrijden en competities niet zijn meegeteld. In het statement van de club valt te lezen dat 'die doelpunten die men probeert weg te strepen gemaakt zijn tegen de belangrijkste clubs en teams van de wereld'. Zo worden doelpunten tegen Internazionale, Real Madrid, Juventus en Barcelona zelf aangehaald door de Brazilianen.

Het argument dat sommige ploegen waartegen Santos speelde ook wel heel erg zwak waren, wordt ook terzijde geschoven door de club. Zij zeggen dat alle wedstrijden met de officiële regels en onder auspiciën van de FIFA werden gespeeld. Volgens hen is een goal tegen het Surinaamse Transvaal even veel waard als een treffer in de Clásico tegen Real Madrid.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws