Ten Hag reageert op Argentinië-trip Martínez: 'Denk je dat wij dat risico nemen?'

Ten Hag reageert op Argentinië-trip Martínez: 'Denk je dat wij dat risico nemen?'

05-01-2021 18:15
124

Erik ten Hag ziet niet in waarom Lisandro Martínez zondag niet aan de aftrap zou kunnen verschijnen tijdens de topper Ajax - PSV. De Argentijns keerde tijdens de feestdagen terug naar zijn geboorteland, maar dat kwam hem op veel kritiek te staan.

"Waarom niet?", is het veelzeggende antwoord van Ten Hag wanneer hem gevraagd wordt of Martínez aanstaande zondag wel mee kan spelen tegen PSV. De Ajax-speler hoeft niet in quarantaine en testte bij terugkeer negatief op het coronavirus.

"Wij hebben een héél strikt protocol, met uitgebreide testen", stelt Ten Hag in gesprek met de NOS. "Denk jij dat wij het risico nemen om een speler in de kleedkamer te laten die een ander kan besmetten? Dan lopen wij groot gevaar. Alle spelers zijn al drie, vier keer getest. PCR-testen, sneltesten, en ze zijn volkomen safe."

De reis van Martínez zorgde voor de nodige verontwaardiging, zo zou de Argentijn een groot risico hebben genomen. Ten Hag weet niet waar die verhalen vandaan komen en begrijpt ze dan ook niet. "Een aantal jongens moest vanwege persoonlijke omstandigheden naar huis toe. Ze waren een jaar niet thuis geweest en moesten een aantal zaken regelen, zoals jij en ik ook weleens thuis zaken moeten regelen."