Haller onthult na Ajax-transfer: 'Om eerlijk te zijn speelde dit al paar maanden'

Haller onthult na Ajax-transfer: 'Om eerlijk te zijn speelde dit al paar maanden'

08-01-2021 09:48 Laatste update: 23-12-2022 09:53
67

Sébastien Haller onthult dat zijn transfer naar Ajax al enige maanden in de maak was. De 26-jarige Franse spits besloot mede vanwege trainer Erik ten Hag de overstap naar de Amsterdammers te maken.

"Dit is een club waar je je kan laten zien. Hier kun je Champions League spelen en elk seizoen om de titel strijden. Die winnaarsmentaliteit past perfect bij een spits als ik. Bovendien heb ik een fijne tijd gehad in Nederland. Mijn dochter is hier geboren, dus het voelt wel een beetje als thuis", zegt Haller, die met rugnummer 22 gaat spelen, tegen Ajax TV.

"Om eerlijk te zijn speelde dit al een paar maanden", vervolgt de international van Ivoorkust. "Een paar maanden dat ik al wist van de interesse. Ik heb altijd veel contact gehouden met de trainer. We spraken elkaar omdat we een goede band hadden bij FC Utrecht. Toen ik wist dat het tot een akkoord kon komen, was ik blij. Het was alleen nog een kwestie van geduld. Door de huidige situatie was er wat mogelijk, dus probeerde Ajax het weer."

Haller heeft niets dan lof voor Ten Hag. "De manier waarop wij destijds wedstrijden voorbereidden en de manier waarop hij met mij sprak, hoe hij mij vertrouwen en adviezen gaf. Natuurlijk is dat iets wat je nooit vergeet. En zoals je weet behaalden we toen goede resultaten."

Haller hoopt zondag tegen PSV al te debuteren. "Als ik erbij mag zijn hoop ik dat ik scoor en dat we winnen. Dat zou een droom zijn, de perfecte start van mijn avontuur bij Ajax." De spits tekende vrijdag een contract tot medio 2025 in de Johan Cruijff Arena. Ajax betaalt 22,5 miljoen euro aan West Ham United, een clubrecord.