Update: 'Seinen op groen: Ajax met recordaankoop Haller tegen PSV'

Update: 'Seinen op groen: Ajax met recordaankoop Haller tegen PSV'

08-01-2021 13:40 Laatste update: 15:00
156

Ajax kan zondag in de Eredivisie-topper tegen PSV beschikken over Sébastien Haller. Dat voorspelt De Telegraaf. De Amsterdammers hebben de transfer van de 26-jarige aanvaller op tijd aangemeld bij de KNVB.

Ajax had tot vrijdagmiddag 12.00 uur om het papierwerk rond de overgang van Haller in te dienen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars was eerder op de dag al hoopvol. "Maar er komt veel papierwerk bij kijken. Zijn fysieke gesteldheid is in ieder geval goed. Hij speelde vrijwel wekelijks bij West Ham", zei hij tegen Ajax TV.

Het wachten is nu alleen nog op groen licht van de Engelse voetbalbond FA. Dat is normaal gesproken een formaliteit, stelt De Telegraaf. Daardoor lijkt niets een debuut van Haller in de topper tegen PSV in de weg te staan. Trainer Erik ten Hag kan hem goed gebruiken door de blessures van spitsen Klaas-Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Brian Brobbey.

Ajax nam de Fransman voor 22,5 miljoen euro over van West Ham United, een clubrecord. Haller tekende een contract tot medio 2025 in de Johan Cruijff Arena.

Update: Sébastien Haller is definitief speelgerechtigd voor Ajax in de Eredivisie-topper tegen PSV, meldt De Telegraaf. Dat is gezien de vele blessuregevallen uitstekend nieuws voor trainer Erik ten Hag.