FC Twente kan Danilo halve snipperdag geven: hulpeloos Emmen nog zonder zege

FC Twente kan Danilo halve snipperdag geven: hulpeloos Emmen nog zonder zege

09-01-2021 20:34 Laatste update: 20:37
69

FC Twente heeft zich niet veel zorgen hoeven maken tijdens zijn eerste wedstrijd van het jaar. De Tukkers begonnen zonder Eredivisie-topscorer Danilo aan het uitduel met FC Emmen: de hekkensluiter werd op een ruime nederlaag getrakteerd en wacht ook na wedstrijd vijftien van het seizoen nog op zijn eerste overwinning.

Danilo was tijdens de feestdagen afgereisd naar Brazilië en kon na terugkomst nauwelijks trainen vanwege zijn verplichte quarantaine. De topschutter van de competitie begon dan ook op de bank in de Oude Meerdijk: daar zag hij hoe zijn ploeggenoten voor rust al uitliepen naar een 0-3 voorsprong. Linksback Jayden Oosterwolde bereidde knap de 0-1 van Vaclav Cerny voor en verzorgde ook de assist bij de derde treffer van Jesse Bosch, die compleet uit het oog werd verloren door Caner Cavlan. Queensy Menig had tussendoor voor de 0-2 gezorgd, met een bekeken uithaal van afstand die via de lat binnensloeg.

Wedden

Meer odds

Na een uur spelen leek het toch weer spannend te worden. Een vrije trap van FC Emmen bleef hangen in de zestien meter, doelman Joël Drommel kwam aarzelend zijn goal uit en Miguel Araujo kopte alweer zijn vierde van het seizoen binnen: 1-3. FC Twente stelde echter razendsnel weer orde op zaken. Cerny kreeg vrije doortocht op rechts, gooide er een subtiele lichaamsschijnbeweging uit en maakte zijn tweede van de avond: 1-4.

Meteen daarna kwam Danilo alsnog binnen de lijnen: de Braziliaan mocht nog een half uurtje warmdraaien voor de midweekse clash met zijn eigenlijke werkgever Ajax. In het laatste half uur van de wedstrijd gebeurde er echter niets meer: het bleef bij 1-4. FC Emmen zag concurrent ADO Den Haag eerder op de avond winnen bij RKC Waalwijk. De zorgen zijn dan ook groot voor de ploeg van Dick Lukkien. Willem II en VVV-Venlo zijn nu de dichtstbijzijnde clubs op de ranglijst, op vier punten afstand van de hekkensluiter.