Arsenal heeft Odegaard-transfer gekaapt: 'Toen is hij van mening veranderd'

Arsenal heeft Odegaard-transfer gekaapt: 'Toen is hij van mening veranderd'

24-01-2021 13:17
5

Real Madrid-reserve Martin Odegaard lijkt inderdaad op weg naar Arsenal. Real Sociedad-trainer Imanol Alguacil rekent in elk geval niet op een hereniging met de Noorse spelmaker, hoewel de Basken de beste papieren leken te hebben.

Odegaard maakte vorig seizoen grote indruk in Estadio Anoeta en leek klaar voor het grote werk bij Real Madrid. De oud-speler van sc Heerenveen en Vitesse komt dit seizoen echter nauwelijks aan spelen toe bij De Koninklijke en heeft daarom een verzoek ingediend om weer verhuurd te worden.

Volgens Alguacil zag Odegaard – naar verluidt ook gevolgd door Ajax – het best zitten om terug te keren bij Real Sociedad. Een hereniging leek in de maak, maar Arsenal is tussenbeide gekomen. "Toen Mikel Arteta (de manager van Arsenal, red.) belde, is hij van mening veranderd", aldus Alguacil tijdens zijn perspraatje. "We hadden hem graag terug zien komen en volgens mij zag hij het aanvankelijk ook wel zitten. Maar uiteindelijk is het nooit een serieuze optie geweest."

Odegaard ligt nog tot medio 2023 vast bij Real Madrid. De Koninklijke ziet nog altijd toekomst in de 22-jarige Noor en zal naar alle waarschijnlijkheid geen koopoptie opnemen in de – nog tot stand te komen – huurdeal met Arsenal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie