VP's Elftal van de Week: AZ hofleverancier, ook Ajax, PSV en Vitesse present

VP's Elftal van de Week: AZ hofleverancier, ook Ajax, PSV en Vitesse present

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 10:00ma 25-01-2021 om 10:00

AZ is na de 2-3 overwinning op Feyenoord hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Alkmaarders vaardigen drie spelers af. Ook FC Groningen, Fortuna Sittard, Vitesse, Ajax, RKC Waalwijk, PSV en PEC Zwolle zijn van de partij.

Sergio Padt (FC Groningen)
Padt zal gemist worden, als hij na dit seizoen overstapt naar het Hongaarse Ludogorets. Ook tegen Vitesse was de doelman, die al zesenhalf jaar onafgebroken onder de Groningse lat staat, een zéér betrouwbare factor.

Mickaël Tirpan (Fortuna Sittard)
Begin januari kwam Tirpan over van Kasimpasa en binnen enkele weken is de Turks/Belgische rechtsback uitgegroeid tot een sleutelspeler voor Fortuna. Met zijn goal bracht hij Ajax in de problemen.

Bruno Martins Indi (AZ)
Uitgerekend tegen zijn oude club Feyenoord was Martins Indi ouderwets heer en meester achterin. De 28-jarige verdediger is een vertrouwd gezicht geworden bij AZ en gaat steeds beter spelen.

Riechedly Bazoer (Vitesse)
Zijn wonderschone treffer - de winnende tegen Groningen - staat symbool voor Bazoer. De verdediger is de grote leider, aanjager, animator en regisseur van Vitesse, dat blijft meedoen in de top van de Eredivisie.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Het was nog niet echt het seizoen van Tagliafico, maar de Argentijnse krijger is alweer een paar weken de oude aan het worden. Met zijn assist op Sébastien Haller stond hij aan de basis van de zege in Sittard.

Fredrik Midtsjo (AZ)
Subliem, dat was zijn pass voor de belangrijke 1-2 van Myron Boadu. Een Midtsjo in vorm is doorslaggevend voor AZ, zeker in topwedstrijden als die tegen Feyenoord.

Ayman Azhil (RKC Waalwijk)
RKC mocht tegen PSV ruiken aan de tweede overwinning ooit in het Philips Stadion, zeker toen Azhil voor rust de paal teisterde met een schot van afstand. De Duitser (19) was goed op dreef.

Emil Hansson (Fortuna Sittard)
Noussair Mazraoui beleefde een middag om heel snel te vergeten. Dat had alles te maken met Hansson, die met name in de eerste helft het beginstation was van een handvol Fortuna-kansen.

Eran Zahavi (PSV)
Misschien was het niet de beste wedstrijd in zijn carrière, maar Zahavi was zéér effectief: met een goal en assist hielp hij PSV over het dode punt tegen RKC.

Myron Boadu (AZ)
Opluchting zal zich zondag ongetwijfeld meester hebben gemaakt van Boadu. De twintigjarige spits benaderde zijn oude niveau eindelijk weer met twee goals tegen Feyenoord.

Reza Ghoochannejhad (PEC Zwolle)
Het was een bijzondere vrijdagavond voor Ghoochannejhad, die Willem II eigenhandig de nek omdraaide. Hij (33) is de eerste speler in de Eredivisie-geschiedenis die twee hattricks maakt als invaller.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie was dit weekend de beste?

Padt
6%
Tirpan
2%
Martins Indi
1%
Bazoer
18%
Tagliafico
13%
Midtsjo
25%
Azhil
1%
Hansson
2%
Zahavi
10%
Boadu
12%
Ghoochannejhad
9%
(1220 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws