Schmidt verrast bij PSV: 'We wilden hem stoppen, was misschien eerste keer'

Schmidt verrast bij PSV: 'We wilden hem stoppen, was misschien eerste keer'

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 07:38ma 25-01-2021 om 07:38

Laatste update: maandag 25 januari 2021 om 08:21ma 25-01-2021 om 08:21

Het was een opvallend moment tijdens PSV - RKC Waalwijk: Noni Madueke raakte geblesseerd, maar kwam na een behandeling toch weer het veld op, om vervolgens definitief uit te vallen. Roger Schmidt noemt het 'een kwestie van ervaring'.

Juist de PSV-trainer, die zoveel rekening houdt met de belastbaarheid van zijn spelers, liet Madueke terugkeren op het veld. "We wilden hem stoppen, maar hij zei dat hij kon spelen en wilde het weer proberen", reageert Schmidt, geciteerd door De Telegraaf.

"Dat is soms ook een kwestie van ervaring. Misschien was iets als dit voor hem de eerste keer. Nu weet hij hoe het voelt als hij een blessure heeft. Of ik hem de volgende keer zal tackelen? Het was geen 100 meter sprint, hij liep nog geen 10 meter toen hij weer ging zitten, dus ik denk dat daarin niet veel gebeurde."

De verwachting is dat Madueke voorlopig niet inzetbaar is door zijn hamstringblessure. Met acht goals en zeven assists is de achttienjarige Engelsman elke 68 minuten betrokken bij een goal van PSV.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws