Schalke kiest de aanval met Huntelaar: 'Als dit lukt, krijgt Klaas een standbeeld'

Schalke kiest de aanval met Huntelaar: 'Als dit lukt, krijgt Klaas een standbeeld'

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 12:46do 28-01-2021 om 12:46

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 12:57do 28-01-2021 om 12:57

Huub Stevens heeft het volste vertrouwen in Klaas-Jan Huntelaar. De 37-jarige spits heeft de schone taak om Schalke 04 te behoeden voor degradatie. Makkelijk wordt dat niet, weet Stevens.

De commissaris van Schalke, die eind 2020 nog twee weken op het veld stond als hoofdtrainer, vreest geen reputatieschade voor Huntelaar. "Luister, de loopbaan van Klaas is fantastisch. Wát er de komende maanden ook gebeurt. Dit is slechts nog het slagroompuntje op de taart. En ja, het zal niet eenvoudig zijn. Klaas kiest niet de makkelijkste weg en dat siert hem. Spelen om het kampioenschap is moeilijk, spelen om lijfsbehoud is moeilijker", weet Stevens in gesprek met Voetbal International.

Huntelaar is dodelijk in het vijandelijke strafschopgebied, maar Schalke komt als hekkensluiter van de Bundesliga nauwelijks op de helft van de tegenstander. De komende weken moet daar verandering in komen, aldus Stevens. "Daar heeft hij met de trainer ook over gesproken en de spelopvatting is duidelijk. We willen verder vooruit gaan spelen, meer op de helft van de tegenstander, en dan heb je met Klaas een geweldige afmaker in huis. Nog altijd."

"Als dit lukt", besluit Stevens, "en Schalke blijft op het hoogste niveau, dan is het een geweldige prestatie. Dan verzeker ik je dat Klaas op een standbeeld kan rekenen in Gelsenkirchen." De achterstand op de veilige vijftiende plek bedraagt inmiddels tien punten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Schalke zich dit seizoen handhaven?

Ja
38%
Nee
62%
(647 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws