Schalke kiest de aanval met Huntelaar: 'Als dit lukt, krijgt Klaas een standbeeld'

Schalke kiest de aanval met Huntelaar: 'Als dit lukt, krijgt Klaas een standbeeld'

28-01-2021 12:46 Laatste update: 12:57
26

Huub Stevens heeft het volste vertrouwen in Klaas-Jan Huntelaar. De 37-jarige spits heeft de schone taak om Schalke 04 te behoeden voor degradatie. Makkelijk wordt dat niet, weet Stevens.

De commissaris van Schalke, die eind 2020 nog twee weken op het veld stond als hoofdtrainer, vreest geen reputatieschade voor Huntelaar. "Luister, de loopbaan van Klaas is fantastisch. Wát er de komende maanden ook gebeurt. Dit is slechts nog het slagroompuntje op de taart. En ja, het zal niet eenvoudig zijn. Klaas kiest niet de makkelijkste weg en dat siert hem. Spelen om het kampioenschap is moeilijk, spelen om lijfsbehoud is moeilijker", weet Stevens in gesprek met Voetbal International.

Huntelaar is dodelijk in het vijandelijke strafschopgebied, maar Schalke komt als hekkensluiter van de Bundesliga nauwelijks op de helft van de tegenstander. De komende weken moet daar verandering in komen, aldus Stevens. "Daar heeft hij met de trainer ook over gesproken en de spelopvatting is duidelijk. We willen verder vooruit gaan spelen, meer op de helft van de tegenstander, en dan heb je met Klaas een geweldige afmaker in huis. Nog altijd."

"Als dit lukt", besluit Stevens, "en Schalke blijft op het hoogste niveau, dan is het een geweldige prestatie. Dan verzeker ik je dat Klaas op een standbeeld kan rekenen in Gelsenkirchen." De achterstand op de veilige vijftiende plek bedraagt inmiddels tien punten.