'Na ons vertrek bij Ajax werd er niet goed gewerkt met creatieve Lang'

'Na ons vertrek bij Ajax werd er niet goed gewerkt met creatieve Lang'

28-01-2021 15:22
60

Jasper van Leeuwen vindt dat Ajax de afgelopen jaren niet goed is omgesprongen met Noa Lang. De huidig technisch directeur van FC Volendam was voorheen manager jeugdscouting in Amsterdam en was verantwoordelijk voor de komst van de 21-jarige aanvaller naar de club.

Lang verruilde de jeugdopleiding van Feyenoord acht jaar geleden voor Ajax. "We waren erg gecharmeerd door zijn potentieel. Hij had veel technische bagage en een grote fysieke motor. Hij was klein en tenger, maar zeer vaardig en je zag zijn passie en inzet", zegt Van Leeuwen in Het Nieuwsblad. "Hij had wat wij noemen overcapaciteit. Hij is zo comfortabel en wendbaar aan de bal dat hij rustig kan blijven in moeilijke situaties. Omdat hij altijd veel opties heeft."

Wedden

Meer odds

Van Leeuwen vertrok in 2016 bij Ajax, samen met de groep rond Wim Jonk. "Na ons vertrek vind ik dat er niet goed gewerkt werd met Noa", oordeelt hij. "Hij is gescout als creatieve middenvelder, maar werd op de linksbuiten of de rechtsbuiten te veel tegen de lijn geplakt, terwijl je hem net ruimte en vrijheid moet geven om zijn acties te maken. Ik ben niet verrast dat hij het zo goed doet in België, ook al is het achteraf makkelijk praten."

Gery Vink is het niet helemaal met Van Leeuwen eens. "Ik denk niet dat Ajax nu met jaloezie toekijkt", zegt de voormalig Jong Ajax-coach en huidig interim-trainer van Willem II. "Ze leiden veel spelers van zijn waarde op. Doet de ene het niet, dan staat de andere klaar. Op Noa’s positie zijn er Tadic, Neres en Antony. De concurrentie zou altijd lastig zijn geweest. Ajax verdient een compliment omdat ze hem die transfer hebben gegund."