Maaskant: 'Bij AZ toen net zo'n houding als bij Willem II: dan kun je diep vallen'

Maaskant: 'Bij AZ toen net zo'n houding als bij Willem II: dan kun je diep vallen'

28-01-2021 19:21
19

Willem II is in amper een half jaar tijd van de hemel in de hel beland: eind september speelden de Tricolores nog Europees voetbal – na een knappe vijfde plek vorig seizoen – maar inmiddels staan ze virtueel op een directe degradatieplaats. Het kostte trainer Adrie Koster de kop, zag ook zijn verbaasde 'voorganger' Robert Maaskant.

Deze was tussen 2004 en 2005 de hoofdtrainer in Tilburg. Maaskant is momenteel niet werkzaam in de voetballerij, maar volgt Willem II nog op de voet. De 52-jarige Schiedammer keek op van het ontslag van Koster. "Adrie is een fijne, rustige, kundige vent die bij uitstek past in Tilburg. Hoe ik het van buitenaf zie, waren ook zijn spelers tevreden met hem. En zolang die wisselwerking goed is, is er volgens mij geen reden om een trainer te ontslaan", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "De hopeloosheid lijkt in Willem II geslopen. Anders kan ik zijn ontslag niet verklaren."

Maaskant denkt vooral dat de 'attitude' van de spelers is veranderd na het vorige successeizoen. "Die hebben vorig jaar een uitstekend jaar beleefd en zijn daardoor net iets minder scherp aan dit seizoen begonnen", legt hij uit. "Bij AZ zag je aanvankelijk zo'n zelfde houding bij de spelers. Ofwel: het er net iets te makkelijk van afbrengen, juist omdat het voorgaande jaar zo vanzelf ging. En dan kun je diep vallen."

Willem II staat één punt onder nummer zestien ADO Den Haag en treedt donderdagavond aan tegen koploper Ajax. Zondag staat het cruciale treffen met hekkensluiter FC Emmen op het programma.