Ten Hag hoopt op goed Brobbey-nieuws, Ajax weigert ESPN-verzoek

Ten Hag hoopt op goed Brobbey-nieuws, Ajax weigert ESPN-verzoek

28-01-2021 23:33 Laatste update: 29-01-2021 09:42
109

Erik ten Hag hoopt nog steeds dat Brian Brobbey zijn contract gaat verlengen bij Ajax. Dat zei de Ajax-trainer na de wedstrijd tegen Willem ll, waarin Brobbey de hoofdrol opeiste. ESPN wilde Brobbey na afloop interviewen, maar dat wilde Ajax niet.

Brobbey scoorde 55 seconden na zijn invalbeurt. "Dat ging wel heel snel. Het is duidelijk dat hij het heel goed gedaan heeft. Hij heeft precies het effect gebracht wat je wenst", zegt Ten Hag tegen ESPN.

Ajax en het management van Brobbey steggelen al een tijdje over een nieuw contract. Ten Hag hoopt dat het goedkomt. "Dat zul je aan Marc (Overmars, red.) moeten vragen. We willen hem heel graag houden. Hij kan hier een mooi contract tekenen, een mooie toekomst. Dat heeft hij vandaag laten zien. Hij is jong, gretig en heeft alle eigenschappen die je wenst voor een Ajax-spits."

ESPN wilde Brobbey na afloop voor de camera hebben. Ajax ging daar echter niet mee akkoord. "We hebben afgesproken om even geen pers te doen zolang zijn contract niet verlengd is of er duidelijkheid is over het wel of niet verlengen. Dit had een mooi moment geweest, maar we houden ons aan die afspraak", zegt perschef Miel Brinkhuis op de persconferentie.