Vitesse verspeelt wéér punten: gelijkspel na beauty's Bazoer en Van der Venne

30-01-2021 22:51 Laatste update: 22:53
120

Vitesse heeft wederom punten laten liggen in de strijd om de Eredivisie-titel. In het eigen GelreDome kwam de ploeg van trainer Thomas Letsch niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk. Het was een avond met twee prachtige treffers: de goals van Riechedly Bazoer en Richard van der Venne mochten er wezen.

Het spel golfde in de eerste helft op en neer en RKC begon brutaal in Arnhem. Het kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Vitesse, maar een doelpunt leverde dat niet op. Halverwege de eerste helft nam Vitesse het initiatief over van de gasten uit Waalwijk. Ook de thuisploeg werd een aantal keer gevaarlijk, maar de brilstand bleef op het bord staan tot de rust.

Na de theepauze kregen we wel doelpunten te zien in het GelreDome, al moesten we er even op wachten. Bazoer brak de wedstrijd na ongeveer zeventig minuten spelen op met een prachtig doelpunt. Hij dribbelde langs de linkerkant van het veld en zag Kostas Lamprou ver voor zijn doel staan. De Vitesse-verdediger twijfelde niet en schoot de bal over de RKC-doelman heen voor de 1-0.

Lang genieten van deze voorsprong kon Vitesse echter niet. Van der Venne maakte er een aantal minuten later op heerlijke wijze 1-1 van. Hij pegelde de bal, die door Melle van Meulensteen met wat geluk voor zijn voeten viel, snoeihard in de kruising. Vitesse-keeper Remko Pasveer had geen enkele kans.

Door het gelijkspel blijft Vitesse steken op de derde plaats in de Eredivisie, één punt achter PSV. De club uit Eindhoven speelt daarnaast nog tegen Feyenoord zondag. Ajax staat, met een wedstrijd minder gespeeld, vijf punten los van Vitesse.