Berghuis tipt de technische staf: 'Goed gevoel als je dat op beeld te zien krijgt'

Berghuis tipt de technische staf: 'Goed gevoel als je dat op beeld te zien krijgt'

01-02-2021 10:17
44

Steven Berghuis hoopt dat de technische staf van Feyenoord komende week gebruik maakt van videobeelden. De captain van de Rotterdammers zou graag zien hoe zijn ploeg er in slaagde om PSV te ontmantelen.

Feyenoord won zondagmiddag met 3-1 van PSV en Berghuis hoopt dat de technische staf dat gebruikt om bewustzijn te kweken bij de spelersgroep. "Ze kunnen nu goed laten zien wat we goed doen en waardoor we zo'n wedstrijd nu wel naar ons toe trekken", laat hij weten tegenover de NOS.

Daar zouden de spelers van Feyenoord van kunnen leren. "Je wil zien welke looplijnen we nu wel maken, welke sprints we maken en welke ballen we nu wel goed geven", legt Berghuis uit. "Als je dat te zien krijgt op beeld, dan krijg je daar een bepaald gevoel en geloof bij. Ik denk dat dat de manier is."

Na 45 minuten voetballen in De Kuip stond Feyenoord met 3-0 voor, maar na de rust liep het achteruit en incasseerde het een doelpunt. De vleugelaanvaller van de Rotterdammers zou ook daar graag beelden van willen zien. "Dat is ontzettend leerzaam. In de tweede helft doe je al die goede dingen niet meer."