Lof voor transferbeleid Ajax: 'Idrissi voor Promes in alle opzichten verbetering'

Lof voor transferbeleid Ajax: 'Idrissi voor Promes in alle opzichten verbetering'

01-02-2021 15:06
52

Ajax doet uitstekende zaken met het naderende vertrek van Quincy Promes en de verwachte komst van Oussama Idrissi. Dat stellen Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal.

"Ik denk niet dat Ajax erop achteruit gaat. Ik vind Idrissi echt een prima speler", steekt Janssen van wal. "Hij is voor de breedte gehaald, omdat je Tadic hebt voor die positie. Maar het is een heel goede speler, als je die erbij kunt halen, dan doe je het goed."

"De Promes die we in het begin van zijn carrière bij Ajax hebben gezien, hebben we dit seizoen helemaal niet gezien. Absoluut niet. Daar zijn redenen voor, maar daardoor is dit in alle opzichten een verbetering", beaamt Van Hooijdonk.

Promes wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Spartak Moskou. Volgens Voetbal International kunnen de Russen hem daarna voor negen miljoen euro definitief inlijven. Idrissi moet hem opvolgen in Amsterdam. Ajax wil de linksbuiten huren met optie tot koop, maar Sevilla ziet hem liever niet definitief vertrekken.