Feyenoord ziet assistent Pot voorlopig afhaken: 'Ben erg geschrokken'

Feyenoord ziet assistent Pot voorlopig afhaken: 'Ben erg geschrokken'

04-02-2021 17:27
41

Feyenoord moet het de komende weken zonder assistent-trainer Cor Pot doen. Hij is geveld door een dubbele longembolie, zo maakt de club bekend.

Feyenoord laat via de officiële kanalen dat Pot (69) zich al een aantal weken niet goed voelde. 'Hij was kortademig en kapot na twee trappen lopen. Toen daar tijdens een autorit pijn op de borst bij kwam, zette hij zijn wagen langs de kant van de weg en belde hij clubarts Casper van Eijck en zijn huisarts. Die vertelden hem dat hij een bezoekje moest brengen aan de spoedeisende hulp', schrijft Feyenoord.

Pot blijkt geveld te zijn door een dubbele longembolie. "Er volgden allerlei testen, maar ik mocht naar huis", zegt hij. "De volgende dag volgden nog meer tests en bleek dat ik een dubbele longembolie had. Daar ben ik wel heel erg van geschrokken. Casper zegt zelfs dat ik erg veel geluk heb gehad. Door trombose in mijn been is een bloedpropje naar mijn longen gegaan en dat heeft zich daar aan beide kanten vermenigvuldigd. Door daadkrachtig handelen van onder anderen Casper is erger voorkomen."

Pot zit thuis, maar mag bijna niets. "Ik mag niet wandelen, niet lopen, niet fietsen, niet autorijden. Ik zit nu dus echt in lockdown. Gelukkig heb ik geen pijn meer, mede dankzij pijnstillers. Nu is het uitzieken. De longarts checkt me over twee weken weer en verwacht dat ik na een maand weer kan gaan optrainen."

In de komende weken moeten de bloedpropjes worden verwijderd. "Hopelijk kan ik na die maand weer terug aan het werk. Dat doe ik alleen als het verantwoord is. Met Dick zal ik, zoals gewoonlijk, dagelijks contact hebben. De sfeer op de club zal ik wel even moeten missen, maar ik blijf vanuit huis betrokken."