Sneijder lijkt al druk bezig bij Den Bosch: 'Hij vroeg of ik trainer wilde worden'

Sneijder lijkt al druk bezig bij Den Bosch: 'Hij vroeg of ik trainer wilde worden'

09-02-2021 09:45
24

Wesley Sneijder lijkt achter de schermen al druk bezig met FC Den Bosch. De recordinternational van het Nederlands elftal vroeg aan Gert Kruys of die trainer wilde worden in De Vliert, vertelt laatstgenoemde aan het Algemeen Dagblad.

Kruys maakte maandag bekend dat hij stopt als coach van de Utrechtse zaterdaghoofdklasser DHSC, omdat het niet langer te combineren valt met zijn ambassadeurschap van FC Utrecht. Sneijder is op de achtergrond belangrijk voor de amateurclub en zodoende hebben de twee geregeld contact.

"De contacten met Wesley zijn zó goed dat ik hem ook over zaken bij FC Den Bosch ga adviseren", onthult Kruys in het AD. "Sterker, een paar weken geleden vroeg hij of ik het trainerschap bij FC Den Bosch zou willen overwegen. Ik heb er ooit gewerkt, ben kampioen geworden en het leek me best leuk om terug te keren, maar het is niet te combineren. Ik vond het alleen wel mooi dat Wesley mij vroeg en dat ik één van de belangrijkste kandidaten was."

FC Den Bosch ging uiteindelijk in zee met Jack de Gier. Welke rol Sneijder bij de Bosschenaren moet gaan vertolken, is nog altijd onduidelijk.