'Cruciale Dest klaargestoomd voor PSG, Barça overweegt experiment met Dembélé'

'Cruciale Dest klaargestoomd voor PSG, Barça overweegt experiment met Dembélé'

09-02-2021 17:08
27

FC Barcelona zit niet bepaald ruim in zijn verdedigers, maar Ronald Koeman gaat geen enkel risico nemen met Sergiño Dest. De ex-Ajacied zal midweeks naar alle waarschijnlijkheid niet in actie komen tijdens het Copa del Rey-duel met Sevilla.

Dest kampt al enige tijd met een spierblessure en wordt rustig gebracht door Barcelona, hoewel zijn concurrent Sergi Roberto ook geblesseerd is en concurrent Óscar Mingueza zondag tegen Real Betis noodgedwongen rechtsback moest staan. "We hebben het geprobeerd, maar Sergiño blijft last houden", aldus Koeman in zijn perspraatje. "We laten hem nu even buiten de ploeg, daarna gaat hij op de lijst. Als het niet zaterdag is, dan in Parijs."

Na de thuiswedstrijd tegen Deportivo Alavés van zaterdag wacht namelijk de Champions League-clash met Paris Saint-Germain. Dest zal klaargestoomd worden voor die wedstrijd, waarin hij een sleutelrol heeft, weet Diario SPORT. De rappe vleugelverdediger uit Almere moet namelijk de minstens zo snelle Neymar en Kylian Mbappé af gaan stoppen. Hoe Barça zijn rechtsbackproblemen gaat oplossen tegen Sevilla en Alavés, moet nog blijken. SPORT sluit zelfs niet uit dat Koeman drie centrale verdedigers opstelt en Ousmane Dembélé als 'wingback' laat fungeren.

Barça begint woensdag om 21.00 uur in Sevilla aan zijn Copa del Rey-tweeluik. De return in Camp Nou is op 3 maart: dan zal duidelijk worden wie van de twee het in de bekerfinale opneemt tegen Athletic Bilbao of Levante.