'Onana had nooit zonder overleg met medische staf Ajax medicijn mogen slikken'

'Onana had nooit zonder overleg met medische staf Ajax medicijn mogen slikken'

10-02-2021 00:05 Laatste update: 00:20
165

Ajax-doelman Andre Onana had nooit zomaar, zonder overlegd te hebben met Ajax, een medicijn mogen nemen. Toen de Kameroense doelman zich niet lekker voelde, nam hij per ongeluk een verkeerd tabletje, wat ervoor zorgde dat hij zich schuldig maakte aan dopinggebruik. 

Dat meldt De Volkskrant. Volgens de krant geldt bij Ajax de regel dat spelers eerst overleg met de medische staf moeten hebben, voordat ze een medicijn nemen. Een dokter kan dan eventueel een huisbezoek afleggen. Onana zou zich dus niet aan deze regel gehouden hebben.

Ajax gelooft de doelman wel, ondanks dat de club zich voor kan stellen dat het verhaal twijfels oproept. Onana zal binnen nu en enkele weken een spoedzaak aanvragen bij het internationaal sporttribunaal CAS, dat binnen een paar dagen al uitspraak kan doen. Ajax zal Onana ondersteunen door een dossier aan te leggen. De Amsterdammers putten hoop uit een vergelijkbaar geval van wielrenner Michael Bresciani. De Italiaan kreeg in 2018 twee maanden schorsing voor het per ongeluk gebruiken van furosemide.