Van de Beek keihard aangepakt in Engeland: 'Teamgenoten vertrouwen hem niet'

Van de Beek keihard aangepakt in Engeland: 'Teamgenoten vertrouwen hem niet'

10-02-2021 18:57
76

Donny van de Beek blijft de gemoederen bezighouden in Engeland. De duurste zomeraankoop van Manchester United viel dinsdagavond in de FA Cup-wedstrijd tegen West Ham United (1-0 zege) uit de toon, concluderen clublegende Mark Hughes en The Sun-verslaggever Neil Custis.

Hughes vindt dat Van de Beek 'meer moet laten zien'. De oud-Ajacied mocht weer eens in de basis beginnen van United-manager Ole Gunnar Solskjaer, maar kon geen vuist maken en werd na zeventig minuten gewisseld voor Bruno Fernandes. "Je voelt gewoon dat zijn teamgenoten hem de bal niet toevertrouwen", aldus Hughes, oud-speler van Manchester United, FC Barcelona, Bayern München en Chelsea, bij talkSPORT.

"Ik zie Van de Beek ook niet veel bewegen. Hij stelt weer teleur", vervolgt Hughes. "Hij speelt voor Manchester United, hè. Een grote club. Hij moet meer laten zien dan hij tot nu toe doet. Natuurlijk wil je zo'n jongen de kans geven en natuurlijk zal hij vinden dat hij meer moet spelen, maar in de minuten die hij wél heeft gekregen verdient hij het niet."

In de ochtendshow van het Britse radiostation talkSPORT wordt Van de Beek door de mangel gehaald door clubwatcher Neil Custis van The Sun. "Hij was totaal ineffectief tegen West Ham en dat is niet anders dan de vorige wedstrijden die ik van hem heb gezien. Hij lijkt er niet tussen te passen. Ik vraag me af of ze bij Manchester United na een paar trainingsdagen niet hebben gedacht: wacht even, kunnen we hem binnen vijftien dagen nog retourneren?"