'Goudhaantje' Haller hamert op eenheid bij Ajax: 'Heel moeilijk te accepteren'

'Goudhaantje' Haller hamert op eenheid bij Ajax: 'Heel moeilijk te accepteren'

11-02-2021 07:03 Laatste update: 12:47
77

Sébastien Haller hamert na de rampweek van Ajax op eenheid binnen de spelersgroep van de Amsterdammers. De Frans-Ivoriaanse spits, die woensdagavond met twee goals zeer belangrijk was in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen PSV, blijft eveneens hopen dat de schorsing van doelman Andre Onana teruggedraaid wordt.

Met twee goals in vijf minuten tijd zette Haller de Amsterdammers woensdagavond op het juiste spoor in de eigen Johan Cruijff Arena. PSV kwam in de tweede helft nog wel terug tot 2-1, maar daar bleef het bij, waardoor Ajax ten koste van de Eindhovenaren verder bekert. De overwinning voelt voor Haller als een welkome opsteker na een week vol onrust bij de club.

"Het voelt heel goed. Iedereen weet dat de beker naast de competitie erg belangrijk is. Bekerwedstrijden zijn altijd anders. Als je vrij vroeg in de wedstrijd belangrijk kan zijn voor je team, dan is dat zeker een goed iets. En het is natuurlijk mijn baan als spits", vertelt Haller na afloop in gesprek met Ajax TV.

De aanvalsleider stelt dat de Amsterdammers vooral een eenheid moeten blijven vormen na de gebeurtenissen van afgelopen week. "We moeten één groep blijven. Het is lang, zwaar en een heel raar seizoen met corona en alles wat er nu nog bij komt. We wisten dat het moeilijke weken voor ons zouden worden, maar het beste is nu om één groep te blijven. Met mijzelf voorop. Aan het einde van de streep moeten we het met elkaar doen", gaat de spits verder.

Samen met zijn ploeggenoten stak Haller de geschorste Andre Onana bij het betreden van het veld een hart onder de riem door een shirt van de doelman uit Kameroen te dragen. Een logische actie, vindt Haller, die overigens niet weet wie de actie bedacht heeft. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet weet, haha. Maar als ploeggenoot steun je hem natuurlijk, want dit is iets wat heel moeilijk te accepteren is. Hopelijk verandert de schorsing nog in een lagere, veel lagere straf."