Lille heeft focus nog niet op Ajax: 'Europa League loslaten? Ga ik niet zeggen'

Lille heeft focus nog niet op Ajax: 'Europa League loslaten? Ga ik niet zeggen'

12-02-2021 15:35
22

Bij OSC Lille is men nog niet bezig met de Europa League-wedstrijd tegen Ajax van volgende week donderdag. Christophe Galtier, de trainer van de Franse ploeg, wil dat zijn team zich dit weekend volop richt op de Ligue 1.

Lille speelt zondag om 17.00 uur een wedstrijd tegen Stade Brest. De tegenstander van Ajax is de trotse koploper in de Franse competitie en heeft een voorsprong van twee punten op nummer twee Olympique Lyon. Paris Saint-Germain volgt op drie punten.

"We hebben niet te maken met het voorrang geven aan een wedstrijd", wordt Galtier in aanloop naar het duel met Brest geciteerd door L'Équipe. "De spelers hebben er hard voor gevochten om op de eerste plaats te staan. De wedstrijd tegen Ajax is pas donderdag, dat is nog ver weg. Zo ik het zie, zijn de spelers gefocust op het winnen van de landstitel."

"Of we de Europa League lostaten? Dat ga ik niet zeggen", vervolgt de Lille-trainer, die denkt dat de wedstrijd tegen Ajax lastig wordt. "De opeenstapeling van wedstrijden zorgt voor risico's op oververmoeidheid en blessures."