Brood: 'Toen ik die omhaal zag, dacht ik: nou... Die breekt zijn rug'

Brood: 'Toen ik die omhaal zag, dacht ik: nou... Die breekt zijn rug'

13-02-2021 23:31
47

ADO Den Haag-trainer Ruud Brood stond na de thuiswedstrijd tegen PSV met een brede lach de pers te woord en had daar ook alle reden toe. De nummer zeventien van de Eredivisie pakte in de absolute slotfase een punt tegen de nummer twee, met dank aan een artistieke omhaal van Michiel Kramer.

De lange aanvalsleider tekende voor ADO's tweede schot tussen de palen – tegenover vijftien (!) voor PSV – en hielp zijn ploeg aan een 2-2 gelijkspel. "Die Kramer!", opende ESPN-interviewster Fresia Cousiño Arias het interview met Brood. "Blijft mooi hè?", counterde de ADO-trainer.

Brood wist niet wat hij zag toen PSV de bal niet uit het eigen doelgebied weg kreeg. "Toen ik hem die omhaal zag maken, dacht ik: nou... Die gaat zijn rug breken of dat wordt misschien heel bijzonder. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat die er zo in ging, nee."

Het leverde de nummer voorlaatst van de Eredivisie een niet meer verwacht punt op. Brood was blij voor zijn spelers, die het hele seizoen al tegen degradatie knokken. "Je merkt dat er wat vanaf valt. Je ziet wel dat ze het geloof ook hebben, tot het eind. En dat hebben we ook hard nodig. Dan is het mooi dat we een punt tegen een topploeg halen."