'Knap hoe Schöne zijn loopbaan na Heerenveen toch een vervolg heeft gegeven'

'Knap hoe Schöne zijn loopbaan na Heerenveen toch een vervolg heeft gegeven'

15-02-2021 21:14
28

Johnny Jansen is bijzonder gelukkig met de komst van Lasse Schöne naar SC Heerenveen. De hereniging met de Deense middenvelder, die hij in de B-jeugd al onder zijn hoede had, voelt erg goed.

Schöne kwam in 2002 vanuit Denemarken naar Nederland en werd daar door Jansen, die toen nog jeugdtrainer was, onder zijn hoede genomen. "Lasse ging in zijn eentje naar het buitenland, dan heb je daar als trainer ook zorg voor", zegt hij tegen De Telegraaf. "Dan nam ik hem af en toe mee op pad, gingen we vissen. Gewoon, wat meer energie in die gasten stoppen, net als een extra individuele training. Dat hebben ze nodig. Ik denk dat hij die warmte zeker heeft gevoeld."

Toch debuteerde de middenvelder destijds nog niet in het eerste elftal van Heerenveen. Hij vertrok naar De Graafschap en kwam via een omweg in de top terecht. "Natuurlijk dacht ik wel eens: die had híér moeten voetballen", geeft de trainer toe. "Maar ik vind het knap hoe hij zijn carrière via De Graafschap en NEC, toch een stapje terug, een vervolg heeft gegeven. Ik heb hem in zijn zoektocht naar de top al die jaren gevolgd en ik ben er trots op hoe hij zijn dingen heeft gedaan."

En uiteindelijk belandde Schöne toch nog in Friesland en debuteerde hij ruim veertien jaar na zijn vertrek toch nog in het eerste elftal met een doelpunt tegen AZ (3-1 nederlaag). "Dat is heel bijzonder", vindt Jansen. "Met dank aan het goede gevoel dat Lasse altijd bij Heerenveen heeft gehad."