'Alaba 'mondeling akkoord': contract tot medio 2025, twaalf miljoen per jaar'

'Alaba 'mondeling akkoord': contract tot medio 2025, twaalf miljoen per jaar'

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 15:25di 16-02-2021 om 15:25

David Alaba wilde tijdens de persconferentie over zijn aanstaande vertrek bij Bayern München nog niets kwijt over een mogelijke nieuwe club, maar een deal is dichterbij dan de woorden van de Oostenrijks international doen vermoeden. Het Real Madrid-contract ligt al klaar voor Alaba, die mondeling al akkoord is.

Dat meldt Fabrizio Romano, transferexpert van Sky Sport Italia. Alaba liet dinsdag op een speciaal ingelaste persconferentie weten Bayern na dit seizoen te verlaten, na een dienstverband van ruim dertien jaar. Over zijn volgende stap wilde hij het nog niet hebben, al gaf hij wel een subtiele hint. "Mijn Spaans is niet zo goed, maar goed genoeg voor op het veld", vertelde Alaba lachend aan de aanwezige journalisten.

De Oostenrijkse verdediger zou al mondeling akkoord zijn met Real Madrid, waar hij een contract gaat tekenen tot medio 2025. Alaba gaat per jaar twaalf miljoen euro verdienen. Hoewel er een mondelinge overeenkomst is, is het voorcontract nog niet ondertekend. Real hoopt de komende weken meer duidelijkheid te kunnen geven over de transfer van Alaba, die de afgelopen twee maanden vijf verschillende aanbiedingen zou hebben gekregen van Premier League- en Primera Division-clubs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat is de beste vervolgstap voor Alaba?

FC Barcelona
34%
Real Madrid
43%
Andere club...
24%
(1146 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws