NEC wil 'beker-herhaling': 'Normaal moest je loopschoenen aan doen tegen Ajax'

NEC wil 'beker-herhaling': 'Normaal moest je loopschoenen aan doen tegen Ajax'

16-02-2021 21:33
16

Het seizoen 1993/1994 ging de boeken in als een memorabele voor NEC. De ploeg uit Nijmegen versloeg Ajax in de halve finale van de KNVB Beker en wist aan het einde van het seizoen promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Carlos Aalbers, inmiddels hoofdscout van AZ, was destijds een van de ervaren krachten bij NEC.

"Normaal kon je altijd beter loopschoenen aan doen als je tegen Ajax speelde, want je rende alleen maar achter de bal aan", begint Aalbers in gesprek met De Telegraaf, terugdenkend aan de bekerwedstrijd. "Maar die dag deden we gewoon mee tegen het grote Ajax met Van der Sar, Blind, Frank de Boer, Overmars, Seedorf, Davids, noem maar op. Ik herinner me nog dat ze in de slotfase ook nog even Nwankwo Kanu inbrachten om iets te forceren, maar dat lukte niet meer."

NEC plaatst zich, mocht er woensdag gewonnen worden van VVV-Venlo, voor de halve finale van de KNVB Beker. Hierin is Vitesse de mogelijke tegenstander. Kees van Wonderen, die ook bij NEC speelde in het seizoen 1993/1994, denkt dat het lastig zal worden. "Het zal heel moeilijk worden, maar het is zeker niet onmogelijk. VVV is een fysiek sterke ploeg en zij hebben eerder in de beker met 4-1 gewonnen van Almere City, een van de sterkere ploegen in de Keuken Kampioen Divisie, maar zij kunnen ook een mindere dag hebben."

De wedstrijd tussen NEC en VVV wordt woensdag afgewerkt in het Erve Asito van Heracles Almelo. Aftrap: 16.30 uur.