'Bruma heeft me meerdere keren gebeld om te zeggen dat ik naar PSV moest komen'

'Bruma heeft me meerdere keren gebeld om te zeggen dat ik naar PSV moest komen'

17-02-2021 13:41
26

Roger Schmidt én Bruma speelden afgelopen jaar een doorslaggevende rol in de keuze van Yvon Mvogo voor PSV. Dat vertelt de Zwitserse keeper aan Omroep Brabant. Mvogo wordt door de Eindhovenaren gehuurd van RB Leipzig.

Schmidt nam al in mei contact op met Mvogo. "Maar hij was niet de enige met wie ik heb gesproken", verklaart de doelman. "Ook Bruma heeft me meerdere keren berichten gestuurd en gebeld om te zeggen dat ik hierheen moest komen. Ik ken hem nog van de tijd dat hij bij Leipzig speelde en we hebben altijd een goede band gehad." Lachend: "Maar toen ik eenmaal bij PSV kwam, vertrok hij. Lekker dan."

Mvogo en Bruma komen elkaar donderdagavond tegen in Griekenland, waar PSV de eerste wedstrijd tegen Olympiakos in de zestiende finales van de Europa League speelt. Mvogo: "We zullen van tevoren nog wel contact hebben. Het is altijd leuk om elkaar weer te zien, maar we gaan daar natuurlijk alleen heen voor een goed resultaat." Na het gelijkspel bij ADO Den Haag heeft PSV wat te bewijzen. "Dat klopt, maar we moeten niet vergeten dat we een nieuw en jong team zijn", besluit hij.