PSV en later nog naar Olympiakos: 'Duurde uren om twee kilometer verder te komen'

PSV en later nog naar Olympiakos: 'Duurde uren om twee kilometer verder te komen'

18-02-2021 11:27
18

Dennis Rommedahl kende een rijke carrière als profvoetballer. De Deen speelde tussen 1997 en 2004 voor PSV, was tussendoor actief bij onder meer Charlton Athletic en Ajax en belandde vervolgens bij Olympiakos. Vanavond neemt PSV het op tegen de Griekse grootmacht.

Rommedahl denkt met veel plezier terug aan zijn tijd in Griekenland. "Ja, zeker. Heksenketels. Leuke dingen meegemaakt, het kampioenschap was niet normaal", vertelt hij in gesprek met ESPN. "We moesten naar het trainingscomplex, het duurde uren om twee kilometer verder te komen. Je kreeg ook een bonus voor een gewonnen wedstrijd. Dan kwam de eigenaar in de kleedkamer en begonnen de spelers te roepen: bonus, bonus, bonus! Dan moet er natuurlijk extra geld op tafel komen."

De voormalig vleugelflitser heeft er vertrouwen in dat PSV donderdagavond met een goed resultaat teruggaat naar Eindhoven. "Ik denk dat het 1-2 wordt. Je speelt tegen een kampioensteam, die spelen in eigen huis. Die zullen wat meer 'open' gaan spelen. Dan krijg je meer ruimte om zelf te voetballen", sluit Rommedahl af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie