'Drenthe wordt vrijgesproken en wil nu 176.500 euro terugeisen van justitie'

'Drenthe wordt vrijgesproken en wil nu 176.500 euro terugeisen van justitie'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 18:38di 02-03-2021 om 18:38

Royston Drenthe kan opgelucht ademhalen, meldt Omroep Brabant dinsdag. Volgens het medium is de enkelvoudig international vrijgesproken in een witwaszaak: het hof kon niet bewijzen dat Drenthe een bedrag van 176.500 euro had witgewassen.

Drenthe had in 2018 geld aan een bekende geleend. "Dat heeft hij ook gedaan, wat op zich natuurlijk niet strafbaar. Achteraf had hij dat natuurlijk liever niet gedaan, want kort voordat hij het terug zou krijgen, heeft justitie het in beslag genomen", liet zijn advocaat Joes Blakborn onlangs al weten aan Omroep Brabant.

Het door Drenthe uitgeleende bedrag werd namelijk aangetroffen in een verborgen gedeelte van een auto. Justitie vermoedde dan ook dat er sprake was van witwassen en legde beslag op het geld. Men heeft echter niet kunnen bewijzen dat dit Drenthe hierbij betrokken is. De inmiddels voor het Spaanse Racing Murcia uitkomende linkspoot wil het bedrag dan ook terugeisen.

De persoonlijke gevolgen van de beslaglegging waren namelijk groot: Drenthe werd eind 2020 namelijk persoonlijk failliet verklaard. Daarvoor is justitie verantwoordelijk. "Die schade gaan we later zeker proberen te verhalen. Mijn cliënt is slachtoffer en geen dader", aldus Blakborn. Aan wie hij het bedrag uit had geleend, wilde hij overigens niet zeggen. Het geld kan namelijk – zonder dat Drenthe dit wist – bij een criminele organisatie zijn beland. 'Hij vreest voor de gevolgen als hij een naam noemt', schrijft Omroep Brabant.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws