Bazoer 'genaaid' door medespelers bij Vitesse: 'Als hij speelt, speel ik niet'

8 maart om 07:12
Laatste update: 8 maart om 07:30

De spelersraad van Vitesse heeft voorkomen dat Riechedly Bazoer zondag in actie zou komen tegen AZ. Dat stelt Freek Jansen, hoofdredacteur van Voetbal International, bij Studio Voetbal.

Bazoer misdroeg zich op de zaterdagtraining: eerst schopte hij ploeggenoot Daan Huisman, waarna hij verbaal de strijd aanging met trainer Thomas Letsch en aanvoerder Remko Pasveer. "Huisman had hem getrapt en Bazoer trapte later terug", weet Jansen. "Toen trad Letsch op en ging er een draadje los bij Bazoer. Hij ging tekeer tegen Letsch en Pasveer. Na een rondje uitlopen met Tannane bood Bazoer aan de trainer en de spelers zijn excuses aan."

"De trainer overwoog toen Bazoer gewoon op te stellen", gaat Jansen verder. "De spelersraad ging daar echter voorliggen." Daarbij zouden de gemoederen hoog zijn opgelopen. "Als Bazoer speelt, speel ik niet, werd er gezegd. Tot zondagochtend was er gesteggel. De trainer zat in een spagaat. Toen is er voor duidelijkheid gekozen." Het is de vraag hoe het nu verder gaat met Bazoer. "Spelers vergeten niet als ze door medespelers zijn genaaid."

Reactie Letsch
Maandag sluit Bazoer weer aan op het trainingsveld. Letsch benadrukt dat alleen hij de beslissing heeft genomen om Bazoer niet op te stellen tegen AZ. "Er zijn altijd grenzen en die zijn overschreden", wordt de Duitse trainer geciteerd door de Gelderlander. "Voor een coach is dit een zwaar middel. Ik, en ik alleen, heb de beslissing genomen Bazoer nu aan de kant te houden. Dat komt niet uit de groep. Bazoer heeft grote kwaliteiten. Ik ga met hem in gesprek. En dan keert hij terug."