'Italianen en Duitsers melden zich bij 'ondergewaardeerde' Vitesse-ster Tannane'

8 maart om 09:58
Laatste update: 8 maart om 10:03

Vanuit Italië en Duitsland wordt er geïnformeerd naar Vitesse-uitblinker Oussama Tannane. Dat meldt Voetbal International. Om welke clubs het gaat, is niet bekend.

Tannane heeft een groot aandeel in het successeizoen van Vitesse, dat afgelopen week de bekerfinale bereikte en ten koste van AZ naar de vierde plek in de Eredivisie is geklommen. Het goede spel van de spelmaker valt ook in het buitenland op: clubs uit de Serie A en Bundesliga hebben zich gemeld bij zijn management, aldus VI.

Afgelopen winter was Tannane al dichtbij een vertrek uit Arnhem. Al Ain, een topclub uit de Verenigde Arabische Emiraten, deed hem met succes een lucratief voorstel. Ook Vitesse was akkoord, maar Al Ain kreeg de financiering op het laatste moment niet rond. Eerder werd Tannane ook gelinkt aan clubs uit Spanje, Frankrijk en Rusland.

Tannane zei afgelopen week na zijn wereldgoal in de halve finale van de KNVB Beker tegen VVV-Venlo dat hij zich ondergewaardeerd voelt. Het is voor hem een argument om eventueel weer in het buitenland te gaan voetballen. "Ja, dat zeg ik gewoon eerlijk. Ik heb me zo verbeterd, ik ben zo rustig geworden, maar dat wordt nooit gezegd."