Vertrouwen in Ajax-kansen: 'Arsenal op dit moment niet favoriet tegen ze'
Young Boys-spits Nsamé

Vertrouwen in Ajax-kansen: 'Arsenal op dit moment niet favoriet tegen ze'

Gepubliceerd: dinsdag 9 maart 2021 om 08:22di 09-03-2021 om 08:22

Laatste update: dinsdag 9 maart 2021 om 08:58di 09-03-2021 om 08:58

Voor Léon Bergsma is Ajax de duidelijke favoriet in het tweeluik met BSC Young Boys in de achtste finale van de Europa League. De ploeg van coach Erik ten Hag wacht echter geen gemakkelijke opgave, stelt het jeugdproduct van de Amsterdammers, die voor het Zwitserse FC Aarau speelt.

"Zij zijn wel écht sterk", zegt Bergsma tegen Ajax Showtime. "Young Boys steekt er in Zwitserland wel echt bovenuit." Toch kent de ploeg zijn zwaktes. Zo verspeelde Young Boys nog bijna een 3-0 voorsprong tegen Bayer Leverkusen: 4-3. "Dat zie ik vaker. Tegen ons stonden ze ook met 3-0 voor en toen werd het nog 3-2. Ze zakken in de tweede helft vaak weg na een geweldige eerste helft."

Hoewel Young Boys het Leverkusen van Peter Bosz wel uitschakelde, heeft Ajax de beste papieren. "Ajax hoort bij de Europese top. Dan moet je kunnen winnen van de top van Zwitserland", stelt de verdediger, maar waarschuwt hij: "Young Boys heeft een goede ploeg. Je moet ze zeker niet onderschatten. Ze hebben een goede spits: Jean-Pierre Nsamé. Hij was geschorst tegen Leverkusen, maar hij is de topscorer. Een grote, sterke spits. Daarachter hebben ze nog eens spits van bijna tien miljoen euro, die gehuurd is van Stade Rennes: Jordan Siebatcheu. Het is geen misselijke ploeg."

De Amsterdammers spelen dus niet 'tegen de eerste de beste club'. "Als Ajax zo speelt als tegen PSV wordt het heel lastig. Maar als ze hun normale niveau halen, denk ik dat het 70 om 30 procent is in het voordeel van Ajax." Bergsma ziet sowieso kansen in de Europa League. "Ik schat Ajax heel hoog in. Er doen nog wel een paar grote teams, zoals Manchester United, AC Milan en Arsenal, mee. Maar dat zijn geen teams waar Ajax écht bang voor moet zijn."

"Ik vind niet dat Arsenal bijvoorbeeld op dit moment favoriet is tegen Ajax. Misschien Manchester United, maar ook daar hoef je niet echt bang voor te zijn", besluit Bergsma.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax door tegen Young Boys?

Ja
91%
Nee
9%
(5520 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws