Van Hanegem over geruchtmakende transfer Slot: 'Niet zo doen, dat komt altijd uit'

Van Hanegem over geruchtmakende transfer Slot: 'Niet zo doen, dat komt altijd uit'

10-03-2021 18:38
58

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem hoopt dat Arne Slot komend seizoen zijn ongelijk gaat bewijzen. Slot maakte bij AZ furore en gaat komend seizoen in De Kuip aan de slag, maar De Kromme ziet niet veel perspectief voor de opvolger van Dick Advocaat.

Slot kon vorig najaar bijtekenen bij AZ, maar besloot in het geheim met Feyenoord te praten: toen dit begin december uitlekte, werd hij ontslagen door AZ. "Maar als je bij AZ zit: die hebben toch een aardige selectie, dat jaar (2019/2020, red.) speelden ze echt het leukste voetbal. En dan ga je naar Feyenoord", deelt Van Hanegem zijn verbazing met NH Sport. Volgens De Kromme is de selectie niet op peil én zijn er weinig financiële mogelijkheden om hier iets aan te doen. "Aan de ene kant begrijp ik dat hij naar zo'n grote club wil, aan de andere kant denk ik: dat wordt toch een hele klus voor je."

Wedden

Meer odds

Van Hanegem begrijpt ook de handelswijze van Slot niet. "Gek dat hij niet naar Eenhoorn en Max (AZ-directeuren Robert Eenhoorn en Max Huiberts, red.) is gegaan – dat zijn toch niet twee boemannen – om te zeggen: luister eens, ik ga naar de mooiste club van Nederland, Feyenoord! Niet erom heen draaien, dat moet je niet doen. Het komt altijd uit."