Wéér pech voor Fadiga, maar Heracles duwt ADO Den Haag dieper in de put

Wéér pech voor Fadiga, maar Heracles duwt ADO Den Haag dieper in de put

13-03-2021 20:41
109

ADO Den Haag heeft een slechte zaterdag achter de rug: De nummer voorlaatst begon de zaterdag met drie punten achterstand op nummer zestien Willem II, maar dat zijn er inmiddels zes geworden. Heracles Almelo leek het geluk niet aan zijn zijde te hebben in Den Haag, maar wist een achterstand om te buigen en meldt zich in het linkerrijtje.

Toen er om 18.45 uur werd afgetrapt in de Residentie, had Willem II net van sc Heerenveen gewonnen en wisten beide ploegen wat hen te doen stond. ADO Den Haag stond plots zes punten achter op de veilige plekken, terwijl Heracles bij een overwinning over nummer negen Heerenven heen kon springen. De eerste helft bood echter niet veel vermaak. Heracles tekende voor de eerste speldenprikken, maar ADO kreeg op slag van rust de grootste kans: Nasser El Khayati leek voor 1-0 te zorgen, maar Robin Pröpper redde Heracles op de doellijn.

De strijd ontbrandde na een klein uur spelen en Heracles-back Noah Fadiga greep de hoofdrol. Fadiga zag zondag tegen PEC Zwolle al een doelpunt afgekeurd worden door de VAR en maakte hetzelfde mee tegen ADO: de back schoof de 0-1 binnen, maar in Zeist had men gezien dat Delano Burgzorg vlak daarvoor nipt buitenspel stond. Even later was het juist ADO dat op voorsprong kwam: Vicente Besuijen kopte de bal tegen de paal, waarna hij via – uitgerekend – Fadiga alsnog over de lijn caramboleerde.

ADO claimde ook nog een strafschop, maar Heracles liet zich echter niet kisten en had niet lang daarna al de 1-1 te pakken. Ditmaal hadden de gasten wel het nodige geluk: Sinan Bakis draaide in de zestien meter om zijn as en schoot via Shaquille Pinas in de korte hoek. Zeven minuten voor tijd was het Rai Vloet die Heracles zelfs het volle pond bezorgde. De clubtopscorer probeerde het van afstand en doelman Martin Fraisl verkeek zich op de bal: 1-2. Diezelfde Fraisl meldde zich nog aan het front tijdens het slotoffensief van ADO, dat echter niets meer uithaalde.

Heracles is door de uitzege nog in de race voor Europees voetbal, ADO heeft hele andere zorgen. De ploeg van Ruud Brood dreigt na dertien jaar weer in de Keuken Kampioen Divisie te gaan spelen en heeft nog acht wedstrijden om dat te voorkomen. Hekkensluiter FC Emmen kan ADO bovendien nog voorbij als het later op de zaterdag bij FC Groningen weet te stunten.