Brobbey krijgt 'astronomisch bedrag' na Ajax-vertrek: 'Ik snap deze keuze wel'

Brobbey krijgt 'astronomisch bedrag' na Ajax-vertrek: 'Ik snap deze keuze wel'

14-03-2021 13:40 Laatste update: 13:58
67

Brian Brobbey verruilt Ajax voor RB Leipzig, zo werd deze week officieel. ESPN-analist Marciano Vink begrijpt de veelbesproken keuze van de negentienjarige spits wel.

"Brobbey is door de Ajax-jeugd gedenderd, letterlijk en figuurlijk", begint Vink bij Goedemorgen Eredivisie. "Maar van zijn prestaties bij Jong Ajax was ik niet overtuigd, zeg ik heel eerlijk. Ik zag geen Ajax 1-spits in Brobbey. Maar bij het eerste elftal laat hij als invaller zien dat hij een echte goalgetter is en ook nog assists kan geven."

Brobbey begint bij Leipzig op een jaarsalaris van drie miljoen euro bruto. Door een opbouw in het contract gaat dat jaarlijks omhoog. "Dat Ajax heel ver is gegaan, begrijp ik. In mijn ogen zelfs té ver", aldus Vink. "Dat zijn astronomische bedragen." Hans Kraay jr. voegt eraan toe dat Brobbey in totaal 21 keer is bekeken door vier verschillende mensen van RB Leipzig.

Vink besluit: "Als je dan meeneemt dat Brobbey tweede spits is achter Sébastien Haller en het moet hebben van invalbeurten, dan begrijp ik deze stap wel. En als je bij RB Leipzig niet slaagt kun je altijd nog naar een club als Eintracht Frankfurt. Als je bij Ajax niet slaagt, dan wordt het FC Twente of nog lager. Ik snap dan wel dat hij voor RB Leipzig kiest."