Brobbey krijgt de voorkeur boven Sierhuis: 'Gaf de doorslag om hem mee te nemen'

Brobbey krijgt de voorkeur boven Sierhuis: 'Gaf de doorslag om hem mee te nemen'

15-03-2021 14:32
47

Erwin van de Looi was onder de indruk van de impact die Brian Brobbey had als invaller bij Ajax. Dat heeft de bondscoach van Jong Oranje ertoe doen besluiten om de Amsterdamse spits op te roepen voor het EK Onder 21 en Kaj Sierhuis, die de volledige kwalificatie meemaakte, thuis te laten.

Sierhuis was vaste waarde in het elftal van Van de Looi gedurende de kwalificatiecyclus, maar moet in de selectie voor het eindtoernooi toch plaatsmaken voor Brobbey. Die maakt zijn debuut voor Jong Oranje. "Hij laat bij Ajax zien dat hij in een bepaalde rol geweldig kan functioneren", zegt Van de Looi tegen Voetbal International.

De invalbeurten en doelpunten van Brobbey in de Europa League overtuigden Van de Looi en zijn staf. "Hij is een soort supersub omdat hij in het laatste kwartier, of misschien wel langer, echt iets kan doen. Hij brengt iets teweeg en dat doet hij ook op het niveau van de Europa League. Dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om hem ook mee te nemen."

Dat betekent dat Sierhuis, spits van Stade Reims, teleurgesteld moest worden. "Kaj speelt in Frankrijk heel weinig. Dat is voor hem een lastige situatie. Voor mij was het een moeilijke beslissing hem niet mee te nemen. Natuurlijk is dat voor hem een grote teleurstelling. Ook omdat hij voor zijn gevoel best wel wat heeft bijgedragen aan het team. En dat vind ik ook!"