Flick: 'Dest en Hudson-Odoi waren niet mijn, maar ónze droomspelers'

Flick: 'Dest en Hudson-Odoi waren niet mijn, maar ónze droomspelers'

17-03-2021 21:28
11

De interne onrust bij Bayern München is het gesprek van de dag in Duitsland. Trainer Hansi Flick kreeg woensdagavond vragen over zijn vermeende onenigheid met technisch directeur Hasan Salihamidzic en beaamde dat de transferzomer van Der Rekordmeister niet helemaal naar wens verliep.

Bayern wilde zich graag versterken met toenmalig Ajacied Sergiño Dest en Chelsea-speler Callum Hudson-Odoi. "Er werd overal gezegd dat het mijn droomspelers waren. Maar het waren ónze droomspelers", heeft Flick benadrukt in gesprek met Sky Germany, voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen SS Lazio. "En het is helaas niet gelukt om ze te halen."

De van Manchester City overgekomen Leroy Sané werd uiteindelijk dé aankoop van de transferperiode. "Ik hoorde ook dat ik liever Timo Werner en Kai Havertz (die allebei naar Chelsea vertrokken, red.) zou hebben dan Sané. Maar ik had ze het liefste alle drie gehad. Uiteindelijk hebben we in onderling overleg voor Leroy gekozen. Hij blijft bewijzen hoeveel kwaliteit hij heeft."

Over aankopen als Marc Roca, Bouna Sarr, Douglas Costa en Eric-Maxim Choupo-Moting liet Flick zich echter niet uit. De vier sloten begin oktober aan, omdat Bayern meer breedte in de selectie wilde hebben: zij zouden echter uit de koker van Salihamidzic zijn gekomen en krijgen nauwelijks speeltijd onder Flick. Volgens Duitse media is het niet ondenkbaar dat de succestrainer binnenkort vertrekt: naar verluidt heeft hij het gevoel dat de overige beleidsbepalers meer op de hand van TD Salihamidzic zijn.