'Streuer speelt spel hard: Drommel houdt poot stijf en wil alleen naar PSV'

'Streuer speelt spel hard: Drommel houdt poot stijf en wil alleen naar PSV'

18-03-2021 09:52
185

Joël Drommel is niet van plan om zich door FC Twente een andere kant op te laten duwen. Dat stelt De Telegraaf. De 24-jarige doelman heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar PSV.

Voetbal International meldde donderdagochtend dat beide clubs nog ver uit elkaar liggen. Een deal is daarmee nog geen uitgemaakte zaak. Volgens De Telegraaf wil Twente naast een transfersom van 6,5 miljoen euro ook een doorverkooppercentage, terwijl PSV aan een bedrag van maximaal vier miljoen denkt. Daarmee dreigt een patstelling.

Technisch directeur Jan Streuer van de Tukkers speelt het spel hard, omdat hij hoopt dat andere clubs zich in de strijd mengen, waaronder Ajax. De Amsterdammers zijn door de situatie met Andre Onana echter niet concreet en Drommel heeft zelf geen trek in een transfer naar het buitenland. De sluitpost vindt een overstap naar PSV het beste voor zijn ontwikkeling.

De Tukkers dreigen daarmee in een spagaat te komen. Als Drommel zijn poot stijf houdt, moet de club wel een akkoord bereiken met PSV. Twente strikte met Lars Unnerstall al een duurbetaalde nieuwe keeper. Bovendien is de optie in de verbintenis van Drommel inmiddels gelicht, waardoor zijn salaris 'door het salarishuis knalt'.

Een transfervrij vertrek van Drommel zal Twente daarnaast willen voorkomen. Hij is één van de weinige spelers in de selectie van coach Ron Jans die een flinke transferwaarde vertegenwoordigt.