'Napoli-president wil af van Gattuso en voert gesprek met mogelijke vervanger'

'Napoli-president wil af van Gattuso en voert gesprek met mogelijke vervanger'

20-03-2021 07:34
11

Lazio-coach Simone Inzaghi is bij Napoli in beeld om na het huidige seizoen het stokje over te nemen van Gennaro Gattuso. Laatstgenoemde botste al meerdere keren met clubpresident Aurelio De Laurentiis, die daarom wil dat de voormalig middenvelder in de zomer vertrekt uit Napels.

Volgens het Italiaanse La Lazio Siamo Noi heeft de president van Napoli al een verkennend gesprek gevoerd met Inzaghi, die momenteel aan het roer staat bij Lazio. De voormalige voetballer overweegt momenteel zijn opties. Inzaghi kan zijn huidige contract bij Lazio namelijk ook verlengen en staat ook niet onwelwillend tegenover een avontuur in het buitenland.

Gattuso, de huidige manager van Napoli, werd eind 2019 de eindverantwoordelijke bij de club van oud-Eredivisiespelers Dries Mertens en Hirving Lozano. De voormalig controleur van AC Milan botste in zijn periode in Napels meermaals met De Laurentiis en weigerde zijn ongezouten mening onder stoelen of banken te steken. Napoli staat momenteel vijfde in de Serie A en is nog volop in de race voor plek twee. De achterstand op AC Milan, de huidige nummer twee, bedraagt slechts zes punten. Daar komt bij dat de formatie van Gattuso één wedstrijd minder heeft gespeeld in de competitie.