De Roon mist 'horloge' bij Oranje-zeperd in Turkije: 'Dat was wel fijn geweest'

De Roon mist 'horloge' bij Oranje-zeperd in Turkije: 'Dat was wel fijn geweest'

25-03-2021 13:24
31

Een valse start, zo noemt Marten de Roon de WK-kwalificatiestart van het Nederlands elftal tegen Turkije. De middenvelder legt de vinger op de zere plek en wijst voor de camera van ESPN op de rol van de Engelse arbitrage.

"Tegen deze sterke landen in de poule gaat het om de momenten", aldus De Roon. "Ze zijn vijf keer bij ons doel geweest en ze hebben vier doelpunten gemaakt. Wij hebben tachtig minuten op hun helft gevoetbald en maar twee doelpunten gemaakt. Dan kun je zeggen dat zij er op de beslissende momenten stonden."

De international zet ook vraagtekens bij een aantal arbitrale beslissingen die in het nadeel van Oranje uitpakten. In de eerste helft werd Oranje een penalty onthouden, waarna Turkije aan de andere kant scoorde. Even later dacht Matthijs de Ligt gescoord te hebben uit een corner. Volgens scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistent had de bal de doellijn niet gepasseerd.

"Het rare vind ik dat er geen doellijntechnologie is op zo'n belangrijk toernooi. De scheidsrechters kunnen niet met het blote oog zien of een bal over de lijn is geweest. Dat is hartstikke lastig. Als ze wat hulp hadden gekregen van zo’n horloge, was dat deze keer wel fijn geweest."