'Nederlands' Marokko geeft kwalificatie voor Afrika Cup geen extra cachet

'Nederlands' Marokko geeft kwalificatie voor Afrika Cup geen extra cachet

26-03-2021 21:51
20

Het Marokkaanse voetbalelftal kwalificeerde zich vrijdagavond zonder te spelen voor de Afrika Cup. Na puntenverlies van Burundi en de Centraal Afrikaanse Republiek was de wedstrijd tegen Mauritanië niet meer van belang en er werd uiteindelijk met 0-0 gelijkgespeeld.

De Marokkaanse selectie herbergt drie spelers in hun selectie die in Nederland geboren zijn. Zakaria Aboukhlal (Rotterdam), Sofyan Amrabat (Huizen) en Hakim Ziyech (Dronten) zagen het levenslicht allemaal in Nederland, maar spelen nu toch voor de Leeuwen van de Atlas en mogen zich allemaal gaan opmaken voor de finaleronde van de Afrika Cup. Datzelfde geldt voor Oussama Tannane, die wel in Marokko werd geboren maar op jonge leeftijd naar Nederland trok.

Van dat viertal was alleen Ziyech basisspeler tegen Mauritanië in een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging. Dat was ook wel te merken, want beide ploegen deden weinig moeite om er een leuke wedstrijd van te maken en het was dan ook tekenend dat er na tachtig minuten pas één keer op doel geschoten was. Het duel eindigde dan ook zoals hij begonnen was: 0-0.

Amrabat viel nog in aan Marokkaanse zijde, maar ook hij kon de beslissing niet brengen in Nouakchott. Dinsdagavond sluit het 'Nederlandse' contingent de kwalificatie voor de Afrika Cup af met een thuiswedstrijd tegen Burundi. Ook in die wedstrijd staat er niks meer op het spel.