Koopmeiners ontbreekt tegen Hongarije: 'Hij had spijt, heb ik geen flikker aan'

Koopmeiners ontbreekt tegen Hongarije: 'Hij had spijt, heb ik geen flikker aan'

28-03-2021 08:07
48

Teun Koopmeiners baalt van de late gelijkmaker van Jong Duitsland, maar ook van zijn gele kaart. Het is de tweede voor de Jong Oranje-aanvoerder in de groepsfase van het EK, waardoor hij de wedstrijd tegen Jong Hongarije moet missen. De AZ-middenvelder begrijpt er maar weinig van.

Duitsland kwam ongeveer tien minuten voor tijd op gelijke hoogte via Lukas Nmecha. "Een vervelend gevoel, we hadden er meer uit kunnen halen. Het is mooi dat je na rust op voorsprong komt, maar als je hem dan tien minuten voor tijd zo tegenkrijgt... Terwijl Duitland eigenlijk geen hele grote kansen creëerde...", begint een teleurgestelde Koopmeiners voor de camera van de NOS.

Bondscoach Erwin van de Looi kreeg na afloop de nodige kritiek te verwerken. Hij zette Myron Boadu en Brian Brobbey allebei op de bank. Dani de Wit en Justin Kluivert begonnen als spitsen. Koopmeiners begrijpt waarom er vraagtekens gezet worden bij die keuze. "Als je het zo zwart op wit zegt misschien wel... Maar we spelen met twee spitsen, een type zoals Dani en een type als Justin, die de diepte kan zoeken en de één op één aan kan gaan."

Afsluitend heeft Koopmeiners het nog even over zijn gele kaart, die in zijn ogen nergens op sloeg. "De eerste tegen Jong Roemenië was een terechte, toen moest er meer pit in en wilde ik een statement maken. Deze wedstrijd wil je ook vechten, tegen Duitsland, maar bij deze overtreding doe ik gewoon helemaal niets. Hij trekt me naar beneden. Dan vind ik het heel makkelijk dat hij (scheidsrechter Maurizio Mariani, red.) me een gele kaart geeft. Dat heeft hij ook aangegeven in de rust, dat hij er spijt van had. Maar daar heb ik op dit moment geen flikker aan."