Breaking news

LIVE: Utrecht en Feyenoord in evenwicht na eigen goals in vermakelijk duel

Wormuth vertrouwt op opvolger Bosz: Het is een soort proefperiode

Wormuth vertrouwt op opvolger Bosz: "Het is een soort proefperiode"

Gepubliceerd: dinsdag 30 maart 2021 om 18:15di 30-03-2021 om 18:15

Frank Wormuth heeft er alle vertrouwen in dat Hannes Wolf het goed gaat doen bij Bayer Leverkusen. Hij is de opvolger van de vorige week ontslagen Peter Bosz. Wormuth werkte met Wolf bij de Duitse bond.

De trainer van Heracles Almelo was verantwoordelijk voor de opleiding van Duitse trainers bij de DFB, waaronder Wolf. Hij krijgt de taak om na het ontslag van Bosz Leverkusen Europees voetbal te bezorgen. "De acht wedstrijden die nog gespeeld moeten worden is een soort proefperiode voor Hannes", zgt Wormuth tegen BILD. "Het is spannend, want beide partijen kunnen elkaar leren kennen."

"Hannes heeft bewezen kundig te zijn. Hij kan de duizendste spelsituatie in detail uitleggen", vervolgt Wormuth. "Als het gaat over voetbal, hoeft hij niet langer getraind te worden. Hij is communicatief sterk en een goede spreker. Ik hechtte er altijd veel waarde aan dat afgestudeerde trainers verbaal sterk waren richting de media. We wilden af van de 'eet gras'-slogans."

Wormuth zag Wolf in 2012 afstuderen bij de DFB. Hij was daarna trainer van Borussia Dortmund O17 en O18, VfB Stuttgart, Hamburger SV, KRC Genk en Duitsland O18.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws