'In Nederland lastiger, zijn maar paar clubs waarvoor ik Heracles op zou geven'

'In Nederland lastiger, zijn maar paar clubs waarvoor ik Heracles op zou geven'

Gepubliceerd: donderdag 1 april 2021 om 09:08do 01-04-2021 om 09:08

Heracles Almelo wil na dit seizoen graag verder met Robin Pröpper en Tim Breukers, maar beide spelers twijfelen nog over hun toekomst. Pröpper 'wil kijken of er nog meer inzit'. Heracles heeft begrip voor de beslissing van de aanvoerder.

Dat Pröpper in eerste instantie 'nee' heeft gezegd tegen zijn club, hoeft niet te betekenen dat hij per se vertrekt. De Heracles-aanvoerder houdt zijn opties open richting het einde van zijn contract. "Ik wil nog niet zo vroeg beslissen", vertelt hij in gesprek met TC/Tubantia. "Het is niet zo dat ik sowieso verder ga kijken of direct 'nee' zeg tegen Heracles. (...) Ik heb het ontzettend naar mijn zin hier en sta er voor open om te blijven, maar dit is ook een uitgelezen kans om te kijken wat er nog meer in zit."

Mocht Pröpper na dit seizoen verkassen naar een nieuwe club, dan zal hij daar eerst goed over nadenken. "Ik zeg echt niet tegen de eerste club die zich meldt, dat het mijn droomclub is. Ik wil iets dat bij me past, zoals De Graafschap en Heracles bij me passen", vervolgt Pröpper, die ook nadenkt over een buitenlands avontuur. "Dat kan nu nog, ook met mijn familie, de kleine gaat nog niet naar school. In Nederland wordt het lastiger, er zijn maar enkele clubs waar ik Heracles voor op zou geven. De opties in het buitenland zijn groter."

Begrip
Bij Heracles gunt men de verdediger de tijd om een keuze te maken. "Hij is een goede prof, haalt de laatste tijd een constant niveau en is belangrijk in de kleedkamer. Het is zijn goed recht om te wachten", vertelt technisch directeur Tim Gilissen, die voor Breukers 'een soort opleidingstraject' klaar heeft liggen. "Waar liggen zijn voorkeuren en interesses? Dat kan hij uit gaan vinden. Het kan binnen de club zijn, maar ook extern."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Pröpper klaar voor een stap hogerop in Nederland?

Ja
34%
Nee
66%
(573 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws