Slecht nieuws voor PSV: Thomas raakt geblesseerd op training, einde seizoen

Slecht nieuws voor PSV: Thomas raakt geblesseerd op training, einde seizoen

02-04-2021 09:06 Laatste update: 09:17
86

Het seizoen zit erop voor PSV-middenvelder Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander wordt binnenkort geopereerd aan zijn enkel, nadat hij geblesseerd raakte tijdens een training.

Dat maakt PSV via officiële kanalen bekend. Wat de precieze schade is bij Thomas, maakt de club niet duidelijk. Het is niet voor het eerst dat PSV-trainer Roger Schmidt slecht nieuws te verwerken krijgt. In een eerder stadium werd al bekend dat Mauro Júnior dit seizoen niet meer in actie komt vanwege een blessure.

Thomas raakte een tijd geleden geblesseerd aan zijn enkel en miste de afgelopen drie Eredivisie-wedstrijden. Het is nu duidelijk geworden dat hij geopereerd moet worden om het euvel te verhelpen. Het is niet de eerste keer dat Thomas door een blessure lang aan de kant staat. Na zijn transfer van PEC Zwolle naar PSV miste hij het volledige eerste seizoen in Eindhoven vanwege een knieblessure.

Thomas speelde dit seizoen een aanzienlijke rol in de plannen van Schmidt en kwam in zestien Eredivisie-duels in actie. Hierin wist hij het net één keer te vinden en bereidde hij twee doelpunten voor.